21 Φεβρουαρίου 2013

ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 Κληρώσεις τέλος για την εισαγωγή στα Πειραματικά Γυμνάσια και Λύκεια. Τι θα ισχύει στο εξής.
 Μέσω της διεξαγωγής εξετάσεων θα εισάγονται οι μαθητές στα Πειραματικά Γυμνάσια και Λύκεια από το σχολικό έτος 2013-14, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Οι μαθητές που επιθυμούν να φοιτήσουν σε Πειραματικό Γυμνάσιο θα αξιολογούνται σε δεξιότητες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Δημοτικό σχολείο, σχετικές με την κατανόηση κειμένων της ελληνικής γλώσσας, τα μαθηματικά και τη φυσική.
Οι μαθητές που επιθυμούν να φοιτήσουν σε Πειραματικό Λύκειο θα εξετάζονται με την ίδια διαδικασία στην κατανόηση κειμένων της ελληνικής γλώσσας και στα μαθηματικά.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, για το τεστ δεξιοτήτων δεν θα ορίζονται συγκεκριμένες σελίδες εξεταστέας ύλης στα σχολικά εγχειρίδια και σε καμία περίπτωση δεν θα ελέγχονται γνώσεις, οι οποίες προϋποθέτουν απομνημόνευση.

 
Η εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα - Πειραματικά Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία θα συνεχίσει να γίνεται με κλήρωση.
Επιπλέον το υπουργείο Παιδείας επεκτείνει το θεσμό του Προτύπου - Πειραματικού Σχολείου και στην επαγγελματική εκπαίδευση με Τεχνολογικά Πρότυπα σχολεία.
Έτσι με νομοθετική ρύθμιση που θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για το Λύκειο, θα ιδρύονται Πρότυπα - Πειραματικά Επαγγελματικά Λύκεια και μάλιστα συνδεδεμένα με την αγορά εργασίας.
Ακόμα εξετάζεται η ίδρυση Προτύπων - Πειραματικών Σχολείων και στις περιφέρειες: Θεσσαλίας, Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Στερεάς Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Ηπείρου και Βορείου Αιγαίου.
Τέλος το υπουργείο ολοκληρώνει τις διαδικασίες της τοποθέτησης των διευθυντών, αλλά και της επιλογής, μετά από αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που θα υπηρετήσουν στα σχολεία αυτά με την έναρξη του επόμενου σχολικού έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου