05 Απριλίου 2011

ΦΟΥΓΑΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Ενας στους πέντε εφήβους καπνίζει καθημερινά

«Φουγάρα» τα Ελληνόπουλα, με τον 1 στους 2 μαθητές 14 έως 18 ετών να παραδέχεται ότι έχει καπνίσει έστω και μία φορά. Ενας στους 5 καπνίζει καθημερινά, ενώ «βαρύς» καπνιστής με περισσότερα από 10 τσιγάρα την ημέρα δηλώνει 1 στους 10. Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν σε χθεσινή ημερίδα του υπουργείου Παιδείας για την πρόληψη του καπνίσματος στη σχολική κοινότητα.

Μελέτη
Μάλιστα, από μελέτη που παρουσίασε η ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Αννα Κοκκέβη, προκύπτει ότι οι πιθανότητες να αρχίσει ένας έφηβος το κάπνισμα αυξάνονται κατά 11 φορές εάν καπνίζει το φιλικό του περιβάλλον.
Πιο επιρρεπείς στο κάπνισμα είναι, εξάλλου, όσοι καταναλώνουν παράνομες ουσίες, αλκοόλ ή και καφέ. «Είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε το βάρος στην πρόληψη, στις ηλικίες όπου η προσωπικότητα ακόμη διαμορφώνεται.
«Μάχη»
Η εκπαιδευτική διαδικασία είναι επομένως πολύ σημαντική», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Φώφη Γεννηματά, προσθέτοντας πως για να είναι νικηφόρα η «εθνική μάχη» απέναντι στο κάπνισμα είναι αναγκαία η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και η ενίσχυση του μαθήματος της Αγωγής της Υγείας.
Πέρυσι έγιναν 2.100 προγράμματα σχολικής υγείας με τη συμμετοχή 38.000 μαθητών και 2.160 εκπαιδευτικών.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου