10 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Καλώς ήρθατε στο Ταξίδι στην Ευρώπη
Από σήμερα "Το Ταξίδι στην Ευρώπη" προχωρά με κάθε επισημότητα. Σ΄αυτή τη φάση και ως το μεσημέρι της 24ης Μαρτίου, το παιχνίδι είναι σε πλήρη ανάπτυξη και οι πίνακες κατάταξης των επιδόσεων λειτουργούν κανονικά.
Αφήσαμε το διάστημα αυτό επίτηδες χωρίς πίνακες κατάταξης, ώστε να μπορέσουμε να διορθώσουμε τυχόν αβλεψίες ή λάθη της πραγματικής διαδικασίας. Κι αυτό κάναμε, καθώς παρατηρήσαμε πως κάποιοι παίκτες (χωρίς φυσικά κακή πρόθεση) πέτυχαν χρόνους που δεν αντιστοιχούσαν σε ένα  παιχνίδι ερωτήσεων αλλά σε παιχνίδι ταχύτητας με κλειστά μάτια. Απλά πατούσαν γρήγορα τα κουμπιά!


Όμως, αν και νόμιμο, δεν είναι μέσα στο fair play και κανείς μας δεν διασκεδάζει, ούτε εσείς, ούτε οι συμπαίκτες σας, ούτε κι εμείς...

Επισήμως, λοιπόν, από σήμερα το μεσημέρι οι πίνακες κατάταξης ξεκινούν με αυξημένους τους προσωπικούς χρόνους κάτω των 2 λεπτών. Κρατήσαμε όμως όλες τις συμμετοχές των σχολικών τμημάτων, όπως ακριβώς έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα.
Έτσι αυτή τη στιγμή ο μικρότερος χρόνος είναι 120 και όλοι οι μέχρι σήμερα παίκτες έριξαν έναν κλήρο για το τμήμα τους στην κληρωτίδα για το ταξίδι στις Βρυξέλλες.
Μερικές χρήσιμες πληροφορίες προς τους παίκτες μαθητές και μαθήτριες:
Οι απαντήσεις υπάρχουν μέσα στο βοηθητικό κείμενο. Διαβάζοντάς το προσεκτικά και επιστρατεύοντας τη λογική και την κρίση σου, θα βρείς αμέσως τη σωστή απάντηση. Δεν χρειάζεται ν΄αφήνεις την τύχη ν΄αποφασίζει αντί για σένα...
Εξάλλου όταν ο παίκτης επιλέγει λάθος απάντηση στην ερώτηση μιας καρτέλας, δέχεται 10 δευτερόλεπτα ποινής. Αν επιλέξει και τη δεύτερη λανθασμένη απάντηση της ίδιας καρτέλας - που σημαίνει πως δεν διάβασε καθόλου το κείμενο - δέχεται άλλα 30 δευτερόλεπτα ποινής.
Παίζοντας ξανά και επιτυγχάνοντας μικρότερο σκορ, αυτό καταγράφεται σαν νέο  προσωπικό σου ρεκόρ. Αυτό είναι ένας λόγος να ξαναπαίξεις, χωρίς το φόβο ότι θα χαλάσει ο καλός χρόνος. Αντίθετα, θα τον βελτιώσεις απαντώντας σε περισσότερες ερωτήσεις, έστω και αργά!
Εαν απαντήσεις (σε όλες σας τις προσπάθειες) σε πάνω από 27 ερωτήσεις οι χρόνοι σου θα μειώνονται αυτόματα ένα δευτερόλεπτο για κάθε απάντηση πάνω από τις 27, με όριο φυσικά τα 54 δευτερόλεπτα, καθόλου λίγα!  Για παράδειγμα κάποιος που απάντησε σε 54 ερωτήσεις θα μειώσει τους χρόνους του κατά 27 δευτερόλεπτα.

Επισκεφτείτε την  κατηγορία "Οι Ερωτήσεις" στο κάθετο μενού. Αναρτήσαμε οπτικοακουστικό υλικό - θα το εμπλουτίζουμε συνεχώς- με ενδιαφέρουσες πληροφορίες για κάποιες από τις ερωτήσεις που θα απαντήσετε.
Καλή διασκέδαση!

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου