02 Μαΐου 2011

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Ολοκληρωμένο πλαίσιο λειτουργίας στα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών, θέτει  το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Μετά από δεκαετίες λειτουργίας, που αρκούσε μία απλή επαγγελματική άδεια, τα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών  εντάσσονται πλέον στο Δίκτυο των Φορέων της  Διά Βίου Μάθησης.
Με την απόφαση για την αδειοδότηση των Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών, που υπεγράφη από την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Φώφη Γεννηματά και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τίθενται για πρώτη φορά κριτήρια ποιότητας σε σχέση με τις υπηρεσίες που παρέχουν. Τα κριτήρια ποιότητας αφορούν στους  εκπαιδευτικούς, στα προγράμματα σπουδών και στα κτήρια.
 
«Τα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών λειτουργούσαν χωρίς  κανόνες  για πενήντα χρόνια. Η ποιότητα των υπηρεσιών τους εξαρτιόταν έως τώρα από την ευσυνειδησία των ιδιοκτητών τους», τονίζει η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Φώφη Γεννηματά.
«Για εμάς αυτό δεν αρκεί.  Όλα τα προσόντα που θα αποκτούνται στο πλαίσιο του μη τυπικού συστήματος εκπαίδευσης  θα πιστοποιούνται από τον Εθνικό Φορέα Πιστοποίησης Προσόντων (ΕΟΠΠ). Είμαστε βέβαιοι ότι με αυτή την απόφαση θα πετύχουμε την αναβάθμιση των Εργαστήριων Ελευθέρων Σπουδών, με σημαντικά οφέλη για χιλιάδες σπουδαστές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου