22 Φεβρουαρίου 2012

ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΛΥΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 Νομοθετική ρύθμιση που αφορά την εισαγωγή των αποφοίτων Εσπερινών Λυκείων στην Ανώτατη Εκπαίδευση

Κατατίθεται τροπολογία στη Βουλή για την παράταση, κατά ένα έτος, της εφαρμογής της πρόσθετης προϋπόθεσης που εισήχθη με το άρθρο 27 ν. 3879/2010 (Α’ 163), κατά την οποία, για να εισαχθούν στην Ανώτατη Εκπαίδευση οι απόφοιτοι των Εσπερινών Λυκείων με ειδική διαδικασία (στο οριζόμενο ποσοστό θέσεων) πρέπει να έχουν πλήρη φοίτηση και στις δύο τελευταίες τάξεις του Εσπερινού Γενικού Λυκείου. Σύμφωνα με την εισαγόμενη μεταβατική ρύθμιση, η ως άνω προϋπόθεση (της πλήρους φοίτησης κατά τα δύο τελευταία έτη) θα ισχύσει για όσους αποφοιτούν από Εσπερινό Λύκειο κατά το σχολικό έτος 2012-2013.
Η ρύθμιση αυτή κρίθηκε αναγκαία, καθώς η ενημέρωση των μαθητών για την προαναφερθείσα νομοθετική αλλαγή (του άρθρου 27 ν. 3879/2010) έγινε σε πολλές περιπτώσεις καθυστερημένα, ακόμα και μετά την ολοκλήρωση του σχολικού έτους 2010-2011, κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2011-2012, αιφνιδιάζοντας σημαντικό αριθμό μαθητών.
Στην περίπτωση που η προθεσμία υποβολής αίτησης-δήλωσης για τους υποψηφίους των Εσπερινών Λυκείων, που αφορά η ρύθμιση, εκπνεύσει πριν την ολοκλήρωση των απαραιτήτων διαδικασιών θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για τους υποψηφίους αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου