06 Ιουνίου 2012

Έρχονται για τους Κρητικούς Αϊνστάιν! Η Ελληνική MENSA ανταποκρινόμενη στο μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου θα βρεθεί και πάλι στην Κρήτη για να βρει τους Ηρακλειώτες Αϊνστάιν!

Το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012 στο Ηράκλειο, θα διεξαχθεί τεστ I.Q. εισαγωγής στη MENSA, για άτομα από 10 ετών και άνω, στα πλαίσια των σκοπών της για την αναγνώριση και ανάπτυξη της ανθρώπινης ευφυΐας σε όλη την Ελλάδα.

Το τεστ θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο APOLLONIA BEACH RESORT & SPA, Αμμουδάρα - Ηρακλείου. με ώρα έναρξης 18:00 μ.μ.

Το κόστος συμμετοχής είναι 30 € (για φοιτητές και μαθητές  20 €).

Δεν χρειάζεται προηγούμενη αίτηση, παρά μόνο έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητα του υποψηφίου. Η αίτηση συμπληρώνεται επί τόπου.

Το τεστ αφορά άτομα που έχουν συμπληρώσει το 10ο έτος της ηλικίας τους. Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, χρειάζονται εξουσιοδότηση από έναν γονέα ή κηδεμόνα.
Διεξάγονται δύο τεστ.
Το πρώτο τεστ ( FRT Form A ) απευθύνεται σε άτομα που έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους.
Το δεύτερο τεστ ( FRT - J ) απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10 έως 14 ετών.
Τα τεστ αποτελούνται μόνο από σχηματικές παραστάσεις, ώστε να μπορούν να απαντηθούν από όλους (ακόμη και από αυτούς που δεν γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση) και δεν προϋποθέτει εγκυκλοπαιδικές γνώσεις.


Η MENSA είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 1946, και σήμερα αριθμεί πάνω από 115.000 μέλη, χωρίς καμία διάκριση, φυλετική, θρησκευτική, πολιτική, ταξική, φύλου, ηλικίας ή επιπέδου μόρφωσης, έχοντας Εθνικές λέσχες ΜENSA σε περίπου 50 χώρες του κόσμου και μέλη σε περισσότερες από 100. Για να γίνει κάποιος μέλος της MENSA η μόνη προϋπόθεση είναι να έχει δείκτη νοημοσύνης (I.Q. - Intelligence Quotient) που να τον κατατάσσει στο ανώτερο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού. Ο Δ.Ν. μετράται με αναγνωρισμένα και αξιόπιστα τεστ, την σύνταξη των οποίων επιμελούνται ειδικοί ψυχολόγοι.

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα: www.mensa.org.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου