15 Οκτωβρίου 2012

Φρουτοσαλάτες και γαλακτοκομικά στους μαθητές από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Τη διανομή φρουτοσαλάτας αλλά και γαλακτοκομικών προϊόντων σε σχολεία σχεδιάζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. «Πρόθεσή μας από τη μία είναι να εξασφαλιστεί βασική τροφή σε παιδιά σε τούτη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και από την άλλη να συστήσουμε στους μικρούς
καταναλωτές ένα υγιεινό μοντέλο διατροφής» είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης , καθηγητής Αθ. Τσαυτάρης, στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΜΠΕ και τη δημοσιογράφο Μαρία Σιδέρη. Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται άλλο ένα πρόγραμμα, που αφορά στη διανομή δωρεάν τροφίμων σε απόρους, συνολικού προϋπολογισμού 23,3 εκατ. ευρώ.
Δημοσιογράφος: κε υπουργέ το υπουργείο όμως αναλαμβάνει και δράσεις που αφορούν στα σχολεία...


Υπουργός: Nαι. Μιλάμε για μια προσπάθεια, που δεν έχει στόχο μόνο να βοηθήσουμε παιδιά που υποσιτίζονται σε σχολεία ένεκα της οικονομικής συγκυρίας, αλλά αποσκοπεί και στο να μάθουν να τρέφονται υγιεινά. Θα μοιράσουμε τρόφιμα με τη μορφή φρουτοσαλάτας αλλά και γαλακτοκομικά, δηλαδή γιαούρτι και γάλα. Έτσι αφενός θα βοηθήσουμε τα παιδιά να εξασφαλίσουν την τροφή τους και αφετέρου να μάθουν από νωρίς να τρώνε φρούτα, λαχανικά κι επίσης ελληνικά προϊόντα, όπως γάλα ή γιαούρτι, που τόσο σημαντικά είναι για τη διατροφή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου