06 Απριλίου 2014

ΣΤΙΣ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥ ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Την  έναρξη του νέου διδακτικού  έτους  στις 5 Σεπτεμβρίου θα ανακοινώσει μέσα στην εβδομάδα ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, ενώ θα δημοσιοποιήσει το χρονοδιάγραμμα τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών, προκειμένου τα μαθήματα να ξεκινήσουν χωρίς ελλείψεις.
 Στα σχέδια του υπουργού Παιδείας είναι η νέα δραστική μείωση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών.
 Ο  στρατηγικός σχεδιασμός του υπουργού Παιδείας για τη νέα σχολική χρονιά , προβλέπει επίσης:
Α. Λήξει των μαθημάτων στις 21 Μαΐου για τη Γ' τάξη του Λυκείου
Β. Λήξει του διδακτικού έτους   15 Ιουνίου   για τα Δημοτικά Σχολεία,
Γ. Λήξει του διδακτικού έτους  στις 31 Μαΐου για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια
Δ. Κατάργηση της αργίας του Αγίου Ιωάννη
Ε. Την ημέρα των Τριών Ιεραρχών οι μαθητές θα εκκλησιαστούν και τις υπόλοιπες ώρες θα γίνει κανονικό μάθημα,καθώς και ενημερωτικές συζητήσεις για την εορτή.
Ζ. Μείωση των Γενικών Περιπάτων   από 5 σε 3.
Η. Αύξηση των Περιπάτων  για εκπαιδευτικούς λόγους   κατά 2.


Το υπουργείο Παιδείας εκτιμά ότι με τις παραπάνω αλλαγές οι διδακτικές ώρες στο σύνολο του διδακτικού   έτους θα αυξηθούν από 50 έως 60 ώρες  που σημαίνει συνολικά 1.000.000 ανθρωποώρες.
Φέτος
Για την τρέχουσα σχολική χρονιά ο υπουργός Παιδείας ήδη ανακοίνωσες επίσημα ότι στις 27 Μαΐου θα ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, ενώ  τα μαθήματα θα λήξουν στις 21 Μαΐου , για τα Γυμνάσια και Λύκεια 
 .
"Κόβονται" τρεις ημέρες από τις διακοπές του Πάσχα για τα σχολεία που συμμετείχαν σε καταλήψεις
Τρεις ημέρες από τις διακοπές του Πάσχα  θα χάσουν οι μαθητές των σχολείων που κατά το τρέχον σχολικό έτος συμμετείχαν σε καταλήψεις  για χρονικό διάστημα έως και τρεις εργάσιμες ημέρες.
Συγκεκριμένα η αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών θα γίνει μετά την Τρίτη του Πάσχα.
 Πρόκειται για την εφαρμογή του νέου Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών  λόγω καταλήψεων , προβλέπει τα εξής:
Α.Σε περίπτωση που η λειτουργία σχολικής μονάδας διακόπτεται λόγω κατάληψης για περισσότερες από τρεις εργάσιμες ημέρες, το διδακτικό έτος στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα παρατείνεται για όσες ημέρες διήρκησε η κατάληψη πέραν των τριών εργάσιμων ημερών.
Β.Η διακοπή της διδασκαλίας των μαθημάτων ή και των εξετάσεων καθώς και η χρονική της διάρκεια διαπιστώνεται με απόφαση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης.
Γ.Με την ίδια απόφαση, η οποία επικυρώνεται από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, παρατείνεται αναλόγως και η διάρκεια του διδακτικού έτους και ορίζεται ο χρόνος λήξης του.
Δ.Οι απώλειες διδακτικών ωρών, που προκύπτουν από τη διακοπή της διδασκαλίας των μαθημάτων λόγω κατάληψης για χρονικό διάστημα έως και τρεις εργάσιμες ημέρες, αναπληρώνονται κατά το χρονικό διάστημα των διακοπών του Πάσχα.
Ε.Η ισχύς του Προεδρικού Διατάγματος αρχίζει από το σχολικό έτος 2013−2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου