18 Μαρτίου 2014

ΠΟΣΟΙ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΕΙ- ΤΕΙ

Με τη νέα ενίσχυση των θετικών σχολών κατά περίπου 3 έως 5% ανά περίπτωση και την ανάλογη μείωση των εισακτέων στις θεωρητικές σχολές θα είναι φέτος ο αριθμός εισακτέων. Έτσι δυσκολότερη θα είναι φέτος η εισαγωγή υποψηφίων στο 1ο Πεδίο που χάνει 720 θέσεις και ευκολότερη στα υπόλοιπα πεδία στα οποία μοιράζονται οι απώλειες του πρώτου -ιδιαίτερα στο 2ο Θετικών Επιστημών και στο 5ο Οικονομικών Επιστημών.
Στους καταλόγους υπάρχει και τρίτη στήλη στην οποία καταγράφεται ο τελικός αριθμός εισακτέων σε περίπτωση που το υπουργείο Παιδείας αποφασίσει -κάτι που αναμένεται μέσα στην εβδομάδα- να γίνουν φέτος ελεύθερες μεταγγραφές υποψηφίων από τις ειδικές κατηγορίες (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια) λόγω της πρόσφατης απόφασης του ΣτΕ. Στην περίτπωση αυτή στα μεν πανεπιστήμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης οι θέσεις θα αυξηθούν σε ποσοστό περίπου 10% του αριθμού εισακτέων ενώ στα υπόλοιπα σε ποσοστό έως και 30%.

Οπως προκύπτει από τη μελέτη των πινάκων που παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, αύξηση εισακτέων της τάξης του 3 έως 5% εμφανίζεται στις Πολυτεχνικές, στις Οικονομικές, Τεχνολογικές και Θετικές Σχολές με ανάλογη μείωση στις Θεωρητικές ενώ σταθερός μένει ο αριθμός των εισακτέων στις Ιατρικές Σχολές.
Συνολικά στα πανεπιστήμια θα εισαχθούν 46.410 υποψήφιοι και στα ΤΕΙ 23.555 υποψήφιοι. Συνολικά οι εισακτέοι φέτος για όλες τις κατηγορίες των υποψηφίων θα είναι 69.965 στους οποίους θα προστεθούν και όσοι εισαχθούν σε στρατιωτικές κ.λπ. σχολές.
Οι παρακάτω πίνακες προέρχνονται από ΤΑ ΝΕΑ και αναδημοσιεύτηκαν στο enikos.gr, πατήστε πάνω για μεγέθυνση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου