02 Αυγούστου 2011

ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 18 ΚΑΙ ΑΝΩ


Απόφαση η οποία προβλέπει την οργάνωση και τη λειτουργία τμημάτων Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης σε χώρους της μονάδας απεξάρτησης «18 άνω» στα Εξάρχεια, υπέγραψε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Φώφη Γεννηματά.

Δικαίωμα ένταξης στα τμήματα θα έχουν άτομα που έχουν απεξαρτηθεί ή βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο απεξάρτησης και έχουν παρέλθει τρία χρόνια από την τελευταία φορά που εγγράφηκαν σε αντίστοιχη σχολική μονάδα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Όπως προβλέπει η απόφαση, η επιλογή των εκπαιδευτικών θα γίνει με τη διαδικασία των συνεντεύξεων από ειδική 5μελή επιτροπή η οποία θα έχει την ευθύνη λειτουργίας των τμημάτων. Σχετική πρόσκληση θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου.
Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να είναι μόνιμοι, να διαθέτουν 3ετή εμπειρία ενώ θα συνεκτιμάται η επιμόρφωση τους σε θέματα αγωγής υγείας, η υλοποίησή αντίστοιχων προγραμμάτων σε σχολεία και η εκπαιδευτική τους εμπειρία σε μονάδες απεξάρτησης.
Η εκπαίδευση των απεξαρτημένων ή υπό απεξάρτηση ατόμων θα ανατίθεται ως υπερωριακή απασχόληση στους εκπαιδευτικούς που θα διατίθεται ή θα αποσπώνται στη μονάδα «18 άνω».
Όπως αναφέρει η απόφαση του υπουργείου, υποχρεωτική θα είναι η συμμετοχή τους σε ταχύρυθμο εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα διάρκειας μιας βδομάδας το οποίο θα υλοποιηθεί από τους εκπαιδευτές της θεραπευτικής κοινότητας. 
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου