01 Αυγούστου 2011

ΤΙ ΘΑ ΔΙΔΑΧΤΕΙ ΦΕΤΟΣ Η Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

Τη νέα σχολική χρονιά 2011/12 οι πάνω από 100.000 μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α' τάξη του Λυκείου (Γενικό, Επαγγελματικό και Εσπερινό Λύκειο) θα έχουν νέα ωρολόγια προγράμματα μαθημάτων.

Α' ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ
n ΗΜΕΡΗΣΙΟ. Η Α' τάξη Γενικού Λυκείου (Ημερήσιο), η οποία είναι τάξη προσανατολισμού, περιέχει μαθήματα Γενικής Παιδείας συνολικής διάρκειας είκοσι εννέα (29) ωρών εβδομαδιαίας διδασκαλίας και Ερευνητική εργασία (Project) διάρκειας τριών (3) ωρών εβδομαδιαίας διδασκαλίας. Επομένως, οι μαθητές της Α' Γενικού Λυκείου παρακολουθούν υποχρεωτικά μαθήματα συνολικής διάρκειας τριάντα δύο (32) ωρών εβδομαδιαίας διδασκαλίας.
n ΕΣΠΕΡΙΝΟ. Η Α' τάξη του Εσπερινού Γενικού Λυκείου, η οποία είναι τάξη προσανατολισμού, περιέχει μαθήματα Γενικής Παιδείας συνολικής διάρκειας δεκαεννέα (19) ωρών εβδομαδιαίας διδασκαλίας και Ερευνητική εργασία (Project) διάρκειας τριών (3) ωρών εβδομαδιαίας διδασκαλίας. Επομένως, οι μαθητές της Α' του Εσπερινού Γενικού Λυκείου παρακολουθούν υποχρεωτικά μαθήματα συνολικής διάρκειας είκοσι δύο (22) ωρών εβδομαδιαίας διδασκαλίας. Συγκεκριμένα περιλαμβάνονται η Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία (2 ώρες), η Νέα Ελληνική Γλώσσα (2), η Νέα Ελληνική Λογοτεχνία (2), τα Θρησκευτικά (1), η Ιστορία (2), η Αλγεβρα (2 ώρες το α' εξάμηνο και 1 το β' εξάμηνο), η Γεωμετρία (1 ώρα το α' εξάμηνο και 2 το β' εξάμηνο), η Ξένη Γλώσσα (2), η Φυσική (2), η Χημεία (1), η Βιολογία (1), η Φυσική Αγωγή (1) και η Ερευνητική εργασία - Project (3 ώρες).

Η Α' ΤΑΞΗ ΕΠΑΛ
Στο πλαίσιο υλοποίησης του Νέου Τεχνολογικού Λυκείου από τη σχολική χρονιά 2012-2013, ορίζονται φέτος (2011/12), μεταβατικά ωρολόγια προγράμματα για την Α' τάξη Ημερήσιων και Εσπερινών ΕΠΑΛ. Στα νέα μεταβατικά ωρολόγια προγράμματα, αντί των κύκλων σπουδών, θα υπάρχουν τρία αντίστοιχα μαθήματα επιλογής, από τα οποία οι μαθητές επιλέγουν υποχρεωτικά ένα από αυτά. Στόχος είναι οι μαθητές που φέτος θα φοιτήσουν στην Α' τάξη των Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑΛ να επακολουθήσουν το πρόγραμμα του Νέου Τεχνολογικού Λυκείου τη σχολική χρονιά 2012-2013.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου