04 Δεκεμβρίου 2010

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΑΝ ΤΑ Π.Δ. ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Πηγή esos.gr
Ολα τα σχέδια των ΠΔ που εκκρεμούσαν και για τα οποία είχε προηγηθεί δημόσια διαβούλευση και συζήτηση στην κοινή συνεδρίαση των ΣΑΠΕ-ΣΑΤΕ, εστάλησαν υπογεγραμμένα στην Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης για να προωθηθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τον απαραίτητο νομικό έλεγχο.


Την ενημέρωση αυτή έκανε ο υφ.παιδείας Γιάννης Πανάρετος στο υπουργικό Συμβούλιο.
Σημειώνεται ότι  για πρώτη φορά τα Προεδρικά Διατάγματα υπογράφηκαν από όλους τους υπουργούς , καθώς πολλές φορές , εδώ και 30 χρόνια , οι εκάστοτε υπουργοί Παιδείας έστελναν τα Π.Δ στους συναρμόδιους υπουργούς για υπογραφή , αλλά αυτά έμπαιναν στα συρτάρια, «φρενάροντας» έτσι την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων των ΤΕΙ .
 Ο κ. Πανάρετος κατάφερε μέσα σε ένα χρόνο να κάνει δημόσια διαβούλευση επί των ΠΔ και να πάρει και τις υπογραφές των συναρμόδιων υπουργών , οι οποίοι ενδεχομένως το έκαναν , γνωρίζοντας ότι ο υφ.Παιδείας είναι σε συχνή ανα όχι καθημερινή επαφή με  τον πρωθυπουργό.
Είναι η πρώτη φορά που τα διατάγματα αυτά έφυγαν από τα υπουργικά γραφεία και προχωρούν στην τελική φάση. Για ορισμένα από αυτά η εκκρεμότητα διαρκούσε για 30 σχεδόν χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου