08 Δεκεμβρίου 2010

ΗΠΑ- Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Όσα μαθαίνει κανείς στο σχολείο φαίνεται να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της μετέπειτα υγείας τους, συμπεραίνει νέα μελέτη αμερικανών επιστημόνων.
Σύμφωνα με τη μακρόχρονη έρευνα, η οποία διεξήχθη σε περισσότερους από 10.000 ανθρώπους που αποφοίτησαν από το Λύκειο το 1957 στο Ουισκόνσιν των Ηνωμένων Πολιτειών, όσο καλύτερες ήταν οι επιδόσεις κάποιου στο σχολείο τόσο λιγότερες πιθανότητες είχε να εμφανίσει στο μέλλον κάποιο πρόβλημα υγείας. «Γνωρίζαμε ήδη ότι η εκπαίδευση παίζει ρόλο σε ζητήματα όπως η εργασία και ο μισθός, αλλά βλέπουμε ότι παίζει ρόλο και για τη υγεία» σχολίασε η Πάμελα Χερντ, καθηγήτρια κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν - Μάντισον.
Οι συμμετέχοντες ερωτούνταν συστηματικά για τη ζωή τους για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ξεκινώντας από την αποφοίτησή τους. «Αυτό που βρήκαμε είναι ότι όσα μαθαίνεις στο σχολείο έχουν αντίκτυπο στην υγεία σου», είπε η δρ. Χερντ, προσθέτοντας ότι ίσως είναι πολύ αργά για τους «κακούς μαθητές». Η μελέτη δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Journal of Health and Social Behavior».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου