22 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

 Με καθυστέρηση τριών και πλέον μηνών θα ξεκινήσει το πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, το οποίο φέτος περιορίζεται μόνο στα δυσπρόσιτα σχολεία και τους μαθητές που φοιτούν στη Γ' τάξη του λυκείου.
 
Με τρεις μήνες καθυστέρηση και μόνο για τη Γ' Λυκείου θα ξεκινήσει το Πρόγραμμα Πρόσθετης Διδακτικής ΣτήριξηςΗ πολιτική των περικοπών δεν άφησε ανεπηρέαστα ούτε τα «κρατικά φροντιστήρια», καθώς από την αρχή της χρονιάς δεν έχει λειτουργήσει κανένα τμήμα, ενώ μετά και τη δημοσιοποίηση της χθεσινής απόφασης της υφυπουργού Παιδείας, Εύης Χριστοφιλοπούλου, τονίζεται ότι το πρόγραμμα για φέτος «απευθύνεται σε μαθητές της τελευταίας τάξης, όλων των τύπων Λυκείων, που είναι χαρακτηρισμένα δυσπρόσιτα και επιζητούν επιπλέον βοήθεια, ώστε να βελτιώσουν τη σχολική τους επίδοση, με σκοπό την επιτυχία στις πανελλήνιες εξετάσεις». Σύμφωνα με την απόφαση, κάθε μάθημα της ΠΔΣ διδάσκεται 2 ώρες εβδομαδιαίως.
Η εγγραφή των μαθητών στα τμήματα ΠΔΣ είναι προαιρετική, ενώ σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να δημιουργηθεί και δεύτερο τμήμα ανά μάθημα λόγω υπέρβασης του ορίου των μαθητών. Επισημαίνεται πως εάν ένας μαθητής απουσιάσει από τα μαθήματα αυτά για περισσότερες από το 50% των μηνιαίων ωρών του τμήματος, ο σχεδιαστής-αξιολογητής οφείλει να τον διαγράψει, ύστερα από ενημέρωση του γονέα ή κηδεμόνα του. Τέλος, το κανονικό πρόγραμμα της ΠΔΣ ολοκληρώνεται την ημέρα λήξης των μαθημάτων, ενώ την επόμενη ημέρα αρχίζει η υλοποίηση της ΠΔΣ που θα είναι προσαρμοσμένη στο πρόγραμμα των εξετάσεων.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου