02 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ


Πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με αφορμή τις μαθητικές παρελάσεις της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου
Η χώρα μας δοκιμάζεται από μια σοβαρή κρίση που προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις. Το σχολείο, αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, βιώνει με τον δικό του τρόπο αυτήν την κρίση.
Κατά τις παρελάσεις της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου υπήρξαν καταστάσεις και πρακτικές που ξεπέρασαν τη δικαιολογημένη αντίδραση. Αυτή η πραγματικότητα αφορά σε μεγάλη έκταση όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τις μαθήτριες και τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τις τοπικές κοινωνίες. Για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής κάθε σχολική κοινότητα έχει ευθύνη να προχωρήσει σε μια σε βάθος και νηφάλια συζήτηση αλλά και σε δράσεις για τα προβλήματα.
Η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, θεωρεί αναγκαία μια δημόσια και οργανωμένη συζήτηση για την ελευθερία της έκφρασης και το σεβασμό των κανόνων, ιδιαίτερα όσον αφορά στον παιδαγωγικό και κοινωνικό ρόλο του σχολείου και ευρύτερα των εκπαιδευτικών.
Για το σκοπό αυτό η Υπουργός θα συγκροτήσει μια ομάδα από προσωπικότητες με εμπειρία, που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην εκπαίδευση, με τους οποίους θα συζητηθεί ο προβληματισμός και θα αναζητηθούν θετικές διέξοδοι που θα οδηγήσουν στο μέλλον με απτά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου