30 Νοεμβρίου 2011

ΑΓΩΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

Το υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών διοργανώνει τους Αγώνες Επιχειρηματολογίας- Αντιλογίας 2011-12, με την ευγενική χορηγία της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε.
Για τους αγώνες θα συνεργαστούν εκπαιδευτικοί Δ/θμιας Εκπ/σης με μαθητές οι οποίοι, κατά το σχολικό έτος 2011-12, φοιτούν στις Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεις του ΓΕΛ και ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ, Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων.
Σε κάθε σχολείο που επιθυμεί να συμμετάσχει στους αγώνες, οργανώνεται ομάδα επιχειρηματολογίας υπό την επίβλεψη ενός ή δύο το πολύ καθηγητών, ανεξαρτήτως ειδικότητας, οι οποίοι έχουν και την ευθύνη άσκησης της ομάδας σύμφωνα με συγκεκριμένους κανόνες που καθορίζονται από την επιτροπή των αγώνων.
Επισημαίνεται ότι:

 
• Η προετοιμασία γίνεται εντός του σχολικού χώρου και αποκλειστικά από τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας που αναλαμβάνουν το πρόγραμμα οι οποίοι συνοδεύουν τους μαθητές τους σε όλες τις φάσεις των αγώνων και μετέχουν στις κριτικές επιτροπές. Η άσκηση των μαθητών γίνεται εκτός Ωρολογίου Προγράμματος.
Στην ομάδα μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 15 μαθητές της ίδιας ή διαφορετικών τάξεων, για να έχουν το όφελος της άσκησης, αλλά στους αγώνες συμμετέχει πενταμελής ομάδα (33079/Γ2/03-04-2003 Υ.Α., ΦΕΚ Β΄ 401).
Η κατάρτιση της 5μελούς ομάδας γίνεται με διαδικασίες που συναποφασίζουν οι εκπαιδευτικοί με τα μέλη όλης της ομάδας.
Σας αποστέλλουμε συνημμένα τους Κανόνες των Αγώνων καθώς και κατάλογο ενδεικτικών θεμάτων.
Οι Διευθυντές των Δ/νσεων Δ/θμιας Εκπ/σης θα πρέπει να αποστείλουν, μέχρι τις 07-12-2011, στη Διεύθυνση Σπουδών Δ/θμιας Εκπ/σης τα στοιχεία με τις σχολικές μονάδες που επιθυμούν να συμμετέχουν στους Αγώνες καθώς και των εκπαιδευτικών (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο εργασίας και οικίας) που θα προετοιμάσουν τους μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου