03 Απριλίου 2011

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΑΕΙ

Στις εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση η υπουργός δεν προχώρησε σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις. Περιορίστηκε να αναφέρει ότι στις εξετάσεις δεν θα υπάρχει συγκεκριμένη ύλη ανά κεφάλαιο που θα ευνοεί την αποστήθιση, ενώ θα συνυπολογίζεται η συγκρότηση του μαθητή σε όλες τις τάξεις του Λυκείου. Το νέο σύστημα θα ισχύσει για όσους μαθητές ξεκινήσουν τη φοίτηση τους στο Λύκειο από την επόμενη σχολική χρονιά και θα αποφοιτήσουν τη σχολική χρονιά 2013-2014. 
Οσον αφορά τις εξετάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, αυτές θα διεξάγονται κεντρικά σε βασικό αριθμό μαθημάτων. Τα ΑΕΙ θα καθορίζουν συντελεστή βαρύτητας των μαθημάτων αυτών και θα συμμετέχουν στα κριτήρια επιλογής των φοιτητών.

«Ολο το Λύκειο παίζει ρόλο» ήταν η απάντηση της Υπουργού στο ερώτημα αν θα προσμετράται η βαθμολόγια και των τριών τάξεων του Λυκείου για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια. Επίσης η υπουργός πρόσθεσε ότι μετά το Πάσχα θα ανακοινώσει το νομοσχέδιο για την τεχνική εκπαίδευση.

«Μέσα στο γκρίζο κλίμα της οικονομικής κρίσης οι μηχανές πρέπει να δουλεύουν στο φουλ σε όλα τα επίπεδα για να επανεκκινήσουμε τη χώρα», υποστήριξε η κυρία Διαμαντοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου