18 Αυγούστου 2010

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΓΓΡΑΦΕΣ

Πηγή esos.gr
Το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων  κατέθεσε , προς ψήφιση, στη Βουλή  τροπολογία στο πλαίσιο των μετεγγραφών, η οποία ορίζει:

Επιτρέπεται η μετεγγραφή νεοεισαχθέντων φοιτητών σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ για οικονομικούς λόγους, εφόσον ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος, των τριών τελευταίων οικονομικών ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των 45.000 €, σε ποσοστό θέσεων 4% επί του αριθμού των εισακτέων, με βάση το σύνολο των μορίων που πέτυχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Στη δυνατότητα αδελφών να μετεγγράφονται ελεύθερα προς τα αντίστοιχα Τμήματα Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ εκτός λεκανοπεδίου Αττικής και νομού Θεσσαλονίκης,  απαλλάσσοντας τις οικογένειες από το βάρος της συντήρησης τριών νοικοκυριών.

Στην ομαλότερη λειτουργία των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ με ισοκατανομή των μετεγγραφομένων, βάσει του συνολικού αριθμού μορίων που πέτυχαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις, όταν υπάρχουν αντίστοιχα Τμήματα στην ίδια γεωγραφική περιοχή. 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ: http://www.esos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8775:o----------&catid=335:2009-12-02-06-41-30&Itemid=673

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου