22 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΑΜΑΤΑ

Πηγή esos.gr
Κατά το νέο σχολικό έτος 2010- 2011 την απόφαση για τα θεάματα (παραστάσεις θεατρικές, κουκλοθεατρικές, θεάτρου σκιών και κινηματογραφικές ταινίες) που θα παρακολουθήσουν οι μαθητές, θα λαμβάνουν από κοινού ο Σύλλογος Διδασκόντων και
 ο Σύλλογος Γονέων του κάθε σχολείου, σύμφωνα με εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα του υπ. Παιδείας Β. Κουλαιδή.
Επίσης σύφωνα με ην ίδια  εγκύκλιο:


1.Οι παραστάσεις που απευθύνονται στους μαθητές θα πρέπει να συμβαδίζουν με τους σκοπούς και τις αξίες της παιδαγωγικής, όπως είναι η ψυχική καλλιέργεια, η βίωση των αξιών της ζωής, η γνώση και η ορθή αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων.
2.Επίσης θα πρέπει να ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντα και την αντιληπτική ικανότητα της ηλικίας των μαθητών στους οποίους απευθύνονται και να διαθέτουν άρτιο λόγο και άψογο περιεχόμενο.
3.Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα πρέπει για κάθε παράσταση θεατρική, κουκλοθεατρική και θεάτρου σκιών που παρακολουθεί το σχολείο, να παραλαμβάνουν από τους υπευθύνους των θιάσων ήθεωρημένο τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών με την επωνυμία του θιάσου και τον τίτλο του έργου ή θεωρημένες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών (εισιτήρια), αντίστοιχες με το πλήθος των μαθητών που παρακολούθησαν την παράσταση.
4.Στην περίπτωση της έκδοσης τιμολογίου, το τιμολόγιο αυτό θα πρέπει ευκρινώς να αναγράφει το κόστος του εισιτηρίου ανά μαθητή, τον αριθμό των μαθητών που παρακολούθησαν την παράσταση καταβάλλοντας το ποσό του εισιτηρίου αυτού, καθώς και τον αριθμό των μαθητών που παρακολούθησε την παράσταση ατελώς. Τα παραστατικά αυτά θα φυλάσσονται στο σχολείο σε ειδικό φάκελο.
5.Παράλληλα μετά από την παρακολούθηση κάθε μιας από τις προαναφερόμενες παραστάσεις, θα αποστέλλεται στον Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων Π/θμιας ήΒ/θμιας Εκπαίδευσης αντίστοιχα, ένα έντυπο στο οποίο θα αναγράφεται α) ο τύπος της παράστασης (θεατρική, κουκλοθεατρική κλπ.) β) ο τίτλος του έργου, η επωνυμία του θιάσου και η ημερομηνία παρακολούθησης, γ) ο αριθμός των μαθητών που παρακολούθησαν την παράσταση (με εισιτήριο/ατελώς) και δ) το κόστος του εισιτηρίου ανά μαθητή (επισυνάπτεται σχετικός πίνακας). Τα έντυπα αυτά θα φυλάσσονται στις αντίστοιχες διευθύνσεις Π/θμιας ή Β/θμιας Εκπαίδευσης μέχρι το πέρας του σχολικού έτους.
6.Εφιστούμε την προσοχή σας στην ευθύνη που συνεπάγεται η τήρηση των ανωτέρω τόσο σε σχέση με την απόδοση των φόρων όσο και σε σχέση με την υποχρέωση της απόδοσης των πνευματικών δικαιωμάτων στους δημιουργούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου