20 Σεπτεμβρίου 2010

ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Πηγή  esos.gr
Παρουσιάζουμε βήμα προς βήμα που τι πρέπει να ακολουθήσει ο κάθε φοιτητής που θα κάνει αίτηση για την μετεγγραφή τους ,όπως μας την περιέγραψε σήμερα στο υπουργείο ο αρμόδιος  για το νέο σύστημα Κ.Λαιμός.
Ας υποθέσουμε ότι είμαι ένας φοιτητής ο οποίος μόλις έχει περάσει στο Τμήμα
 Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχω 3 αδέλφια, οπότε ανήκω στις επιτρεπόμενες κατηγορίες μετεγγραφών και επιθυμώ να μετεγγραφώ στο νομό Αττικής για να είμαι κοντά στη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας των γονέων μου.
                     
   
Τα μόνα στοιχεία που χρειάζεται να έχω για να δημιουργήσω ένα λογαριασμό στο σύστημα και να συμπληρώσω την αίτηση μετεγγραφής είναι να ξέρω τον κωδικό πανελληνίων μου, τον οποίο τον ξέρω έτσι κι αλλιώς γιατί με βάση αυτό έμαθα τη Σχολή στην οποία πέρασα και χρειάζεται να έχω και ένα έγκυρο αριθμό κινητού τηλεφώνου και e-mail για να μπορέσω να ενημερωθώ για το αποτέλεσμα της αίτησης μου.
                        Οπότε συνδέομαι στην εφαρμογή, θα υπάρχει σχετικό link στο site του Υπουργείου Παιδείας. Επειδή ακόμα δεν έχω δημιουργήσει λογαριασμό χρήστη επιλέγω να δημιουργήσω, συμπληρώνω τα στοιχεία μου. Γίνεται μια ταυτοποίηση με τους φετινούς επιτυχόντες των πανελληνίων εξετάσεων για να δει το σύστημα ότι όντως ανήκω σε αυτούς, βρέθηκα, μου εμφανίζει το σύστημα σε ποιο Τμήμα πέρασα, στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης.
                        Στη συνέχεα για να ολοκληρώσω την εγγραφή μου καλούμαι να συμπληρώσω ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης, τα οποία θα τα χρησιμοποιήσω για να μπορέσω μετά να συνδεθώ και να κάνω την αίτηση μετεγγραφής, ένα e-mail και ένα κινητό, το οποίο όπως είπαμε τα θέλουμε για να ενημερωθώ για το αποτέλεσμα της αίτησης μου.
                        Συμπληρώνω τα στοιχεία. Τώρα, με το που συμπληρώσω τα στοιχεία και πατήσω δημιουργία λογαριασμού θα μου έρθει στο e-mail το οποίο δήλωσα ένα λεγόμενο e-mail ενεργοποίησης. Τι είναι το e-mail ενεργοποίησης. Το e-mail ενεργοποίησης το χρειάζομαι για να σιγουρευτεί η εφαρμογή ότι έχω δηλώσει κάποια έγκυρη διεύθυνση mail.
                        Μου έρχεται αμέσως. Ενημερώνομαι ότι για την ενεργοποίηση του λογαριασμού που δημιούργησα πρέπει να πατήσω τον παρακάτω σύνδεσμο, τον πατάω και με το που το πατήσω λαμβάνω στο κινητό μου ένα SMS με ένα 8ψήφιο κωδικό πιστοποίησης. Τον κωδικό πιστοποίησης τον χρησιμοποιώ αφού συνδεθώ στο σύστημα.
                        Μπαίνω στο σύστημα. Η εφαρμογή με ενημερώνει ότι ακόμα δεν έχω πιστοποιήσει το λογαριασμό μου, άρα πηγαίνω να τον πιστοποιήσω. Χρησιμοποιώ τον 8ψήφιο κωδικό που μου ήρθε στο κινητό. Με τον τρόπο αυτόν έχουμε εξασφαλίσει ότι έχουμε έναν έγκυρο αριθμό κινητού και ένα έγκυρο e-mail για να μπορέσω να ενημερωθώ για την αίτηση που θα κάνω.
                       
Εφόσον πιστοποιήσω το λογαριασμό μου μπορώ να ξεκινήσω κανονικά την αίτηση μετεγγραφής. Αρχικά δηλώνω την κατηγορία στην οποία ανήκω. Έχω 3 αδέλφια, άρα είμαι στην κατηγορία πολύτεκνοι γονείς και τέκνα πολυτέκνων.
                        Στη συνέχεια συμπληρώνω τα στοιχεία της διεύθυνσης μόνιμης κατοικίας των γονέων μου. Έχω έναν αδελφό ο οποίος σπουδάζει στο Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, άρα επιλέγω και το αντίστοιχο Τμήμα.
                        Στο επόμενο βήμα καλούμαι να επιλέξω το νομό στον οποίο επιθυμώ να μετεγγραφώ. Στους διαθέσιμους νομούς εμφανίζονται μονάχα νομοί στους οποίους υπάρχουν αντίστοιχα Τμήματα με τη Σχολή στην οποία έχω περάσει. Εγώ είχα περάσει στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου της Κρήτης και η εφαρμογή μου εμφανίζει ότι αντίστοιχα Τμήματα υπάρχουν στους Νομούς Αρκαδίας, Αττικής Θεσσαλονίκης κλπ. Εγώ θέλω να μετεγγραφώ στο νομό Αττικής, άρα επιλέγω Αττικής και η εφαρμογή μου εμφανίζει αυτόματα τα αντίστοιχα Τμήματα που υπάρχουν στο νομό Αττικής.
                        Τώρα επειδή η εφαρμογή βρήκε ότι υπάρχουν παραπάνω από ένα αντίστοιχα Τμήματα, καλούμαι να δηλώσω μια σειρά προτίμησης την οποία θέλω.
                        Ας πούμε ότι θέλω πρώτη επιλογή να είναι το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, δεύτερη επιλογή το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, άρα το βάζω δεύτερο. Tρίτο το Χαροκόπειο, άρα το βάζω τρίτο και τέταρτο το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
                        Δηλώνω ότι έχω διαβάσει τη σχετική νομοθεσία, η οποία στην ουσία βασικά είμαι υποχρεωμένος ο νομός που θα διαλέξω να είναι πιο κοντά είτε στη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας των γονέων μου, είτε στη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του αδελφού ή της αδελφής μου.
                        Ο λόγος είναι γιατί θέλουμε οι φοιτητές να μεταβούν σε κάποιο νομό στο οποίο να υπάρχει κάποιος συγγενής για να εξασφαλίσουμε ότι θα έχουμε αντί για τρία σπίτια δυο σπίτια.
                        Οπότε δηλώνω ότι έχω διαβάσει τη νομοθεσία, πατάω καταχώρηση και βλέπω σε προεπισκόπηση όλα όσα έχω δηλώσει στην αίτηση μου. Εφ' όσον είμαι σίγουρος ότι είναι όλα σωστά, πατάω οριστικοποίηση και λαμβάνω ένα μήνυμα στο e-mail που έχω δηλώσει. Με το που ολοκληρωθεί η οριστικοποίηση η αίτηση μου λαμβάνει ένα μοναδικό κωδικό.
                        Ενημερώνομαι ότι στις 15 Οκτωβρίου. Oπότε και λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, εντός 7 ημερών θα ενημερωθώ για το αποτέλεσμα της μετεγγραφής μου. Ταυτόχρονα λαμβάνω και ένα e-mail με όλα αυτά τα στοιχεία, τον κωδικό που πήρε η αίτηση μου και ακριβώς τα στοιχεία τα οποία δήλωσα και μπορώ να δω τα δικαιολογητικά τα οποία πρέπει να προσκομίσω στο Τμήμα Υποδοχής πατώντας προβολή δικαιολογητικών.
                        Αν τώρα μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, οπότε και λήγει η σχετική προθεσμία, παρατηρήσω ότι έχω κάνει κάποιο λάθος στην αίτηση μου ή αλλάξω γνώμη και θελήσω ας πούμε να μετεγγραφώ κάπου αλλού, παραδείγματος χάρη δεν θέλω να πάω στο Νομό Αττικής,  θέλω να πάω στο Νομό Θεσσαλονίκης όπου είναι ο αδελφός μου, θα μπορούσα να κάνω ακύρωση της αίτησης.
                        Το σύστημα με ενημερώνει ότι μπορώ να την ακυρώσω, αλλά θα πρέπει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου να οριστικοποιήσω εκ νέου, οπότε μπορώ να πάω ξανά να κάνω αίτηση μετεγγραφής. Στο πρώτο βήμα δεν έχω να αλλάξω κάτι.
                        Στο δεύτερο βήμα κάνω ακύρωση του νομού που είχα επιλέξει, επιλέγω το Νομό Θεσσαλονίκης. Στο Νομό Θεσσαλονίκης πάλι υπάρχουν δυο αντίστοιχα Τμήματα, άρα βάζω τη σειρά με την οποία θέλω. Κάνω εκ νέου οριστικοποίηση, οπότε η αίτηση μου λαμβάνει ένα νέο μοναδικό κωδικό. Ταυτόχρονα λαμβάνω πάλι ένα mail σχετικά με τη νέα αίτηση την οποία υπέβαλλα.
                        Τώρα εφόσον έκανα δυο φορές αίτηση, μπορώ να πατήσω ιστορικό υποβολών, να δω ότι στις 20/9 είχα κάνει μια αίτηση που είχε πάρει μοναδικό κωδικό 1 την οποία όμως την ίδια μέρα την ακύρωσα και έκανα μια νέα αίτηση την οποία την οριστικοποίησα και δεν την έχω ακυρώσει, άρα  είναι έγκυρη.
                        Αν πάω στο tab Αποτελέσματα Μετεγγραφής μετά τις 15 Οκτωβρίου, οπότε και λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, θα μπορέσω αυτόματα να ενημερωθώ για το αποτέλεσμα της αίτησης μου και εκτός από διαδικτυακά θα λάβω και ένα SMS στο κινητό μου και ένα αντίστοιχο μήνυμα στο e-mail μου για να είμαστε σίγουροι ότι ο φοιτητής ενημερώθηκε για το αποτέλεσμα της αίτησης του. Η διαδικασία είναι σχετικά σύντομη και εύκολη.

52 σχόλια:

  1. πΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παρακαλω δωστε link.ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αίτηση θα είναι ηλεκτρονική και το link θα το έχουμε κοντά στις 4/10 . Πάντως θα είναι στο site του Υπουργείου Παιδείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ που είμαι τρίτεκνος δικαιούμαι κανονικά μεταγραφή;περιμένω απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. paidia pou akrivws kanw logiariasmo.. kai kati allo.... ola ginontai ilektronika pleon gia tin metagrafi ..\?>? den xreiazete na paw sto tei sto opoio thelw na parw metagrafi????? stilte mou link apo site ..... perimenw... eyxaristw...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1. Οι τρίτεκνοι θεωρούνται πολύτεχνοι και μεταγράφονται πέρα από το από τη ποσόστοση που ισχύει για την περιφέρεια 14% και 9% για την Αττική. Αρκεί να υπάρχει αντίστοιχο τμήμα στην περιοχή μόνιμης κατοικίας.

    2. Όσο για τους οικονομικού λόγους μπορείς να δεις παλιά μου ανάρτηση που αναφέρω και ποσά :http://peri-sxoleiou.blogspot.com/2010/09/blog-post_04.html

    Όπως και το ΦΕΚ που τα αναφέρει λεπτομερός.
    : http://peri-sxoleiou.blogspot.com/2010/09/blog-post_4953.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εχω γραφτει στο τει κρητης και θελω να κανω μεταγγραφη στο τει αθηνας .Δε μου εχουν δωσει κωδικους εισαγωγης για να μπω στο συστημα .Απο που θα τους παρω??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα μόνα στοιχεία που χρειάζεται να έχω για να δημιουργήσω ένα λογαριασμό στο σύστημα και να συμπληρώσω την αίτηση μετεγγραφής είναι να ξέρω τον κωδικό πανελληνίων μου.
    Ο κωδικός αναγράφεται και στη ταυτότητα με τις οποίες έδινες πανελλήνιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν επιθυμώ μεταγραφή σε συγκεκριμένο τμήμα του Νομού Αττικής, παρ'όλο που υπάρχει αντιστοιχία σε παραπάνω από ένα, μπορώ να δηλώσω μόνο αυτό για να σιγουρέψω την εισαγωγή μου εκεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπορείς να δηλώσεις ως σειρά προτίμησης διαφορετικούς νομούς; Παράδειγμα: Η σχολή μου είναι στην Καλαμάτα και αντίστοιχα τμήματα υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη και την Καρδίτσα. Να δηλώσω πρώτα Θεσσαλονίκη και δεύτερη επιλογή, σε περίπτωση που δεν μεταγραφώ στη Θεσσαλονίκη, την Καρδίτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. οταν λετε <>, σε ποιο συστημα εννοειται?που ακριβως θα γινει ο λογαριασμος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν 8α παμε καπου τα δικαιολογητικα που απαιτούνται? θα τα ψαξουν οι ιδιοι? για του τριτεκνουσ παραδειγματος χαρην πως 8α αποδειχ8ει οτι ειναι πολυμελη οικογενεια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. h vevaiwsh apodoshs a.f.m tou gonea apotelei dhmosio eggrafo pou na pistipoiei ton topo monimhs katoikias?stis 4 oktwvrh arxizei h ypovolh aithsewn?den exw katalavei pou 8a kata8esoume ta dikaiologhtika?exei allaksei kati gia tous triteknous? genika poies einai oi allages fetos gia tis metagrafes foithtwn eswterikou?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τα δικαιολογητικά θα κατατεθούν μετά τις 14/10 ΜΟΝΟ για όσους εγκριθεί η μεταγραφή τους. Και θα κατατεθούν στη σχολή που σε υποδέχετε. Όσο αναφορά για τους τρίτεκνους τελικά φέτος δεν άλλαξε τίποτα.

    Όταν αναφερόμαστε στο σύστημα εννοούμαι στην ιστοσελίδα που θα ανακοινωθεί από το Υπουργείο μέσα στην εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το 2006 πέρασα με το 10% στο νηπιαγωγών φλώρινας αει και ο αδερφός μου σπουδάζει στη λάρισα σε τει, μπορώ να κάνω ηλεκτρονική αίτηση για μεταγραφή στο νηπιαγωγών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων αφού η μόνιμη κατοικία μου είναι στη Πρέβεζα; και αν ναι τι κωδικό θα βάλω στο σύστημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οι φοιτητές που πρόκειται να πάρουν μεταγραφή μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα στο πανεπιστήμιο ή στο ΤΕΙ που πρόκειται να μεταγραφούν...???περιμένω απάντηση ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. μπορο να κανω μετεγραφη για το λογο του χαμηλου ισοδιματοσ 3ον χρονον και το λογο οτι απο φετος σπουδαζι η αδερφη μ μακρια?...περιμενο απαντηση ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. παιδια περασα στα τει καβαλας, ηλεκτρολογια και θελω μεταγραφη στα τει πειραια λογω πολυτεκνειας (5 παιδια).πηγα στον πειραια και μου ειπαν κατι οτι θα δεχονται αναλογα με τον βαθμο και κατι τετοια.τι ισχυει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΟΣΟΙ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΟΥ ΦΟΙΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΜΗΛΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ 3 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ.ΣΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΤΙ ΚΩΔΙΚΟ ΘΑ ΒΑΛΩ?ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οι φοιτητές που θέλουν να παρακολουθήσουν μαθήματα στη σχολή που θέλουν να μεταγραφούν μπορούν να τα παρακολουθήσουν οι διαλέξεις είναι ανοιχτές σε όλο τον κόσμο. Εργαστήρια δεν μπορούν να συμμετέχουν.

    Όσοι είναι στο 3 εξάμηνο μπορούν να κάνουν αίτηση μεταγραφής εφόσον έχουν περάσει τα μαθήματα τους και θα βάλουν τον κωδικό που είχαν πέρυσι αλλά όλα αυτά θα δωθούν οδηγίες από το υπουργείο μόλις ανοίξει η πλατφόρμα.

    Όσοι θέλουν να μεταγραφούν στε ΑΕΙ- ΤΕΙ στην περιφέρεια Αττικής θα παίξει ρόλο και τα μόρια που έχουν βγάλει. Ο νόμος αναφέρει: << Εφόσον για συγκεκριμένο Τμήμα έχει υποβληθεί αριθμός αιτήσεων μεγαλύτερος από τον αριθμό που έχει κατανεμηθεί στο Τμήμα αυτό κατά το προηγούμενο εδάφιο, η μετεγγραφή των φοι− τητών και σπουδαστών πραγματοποιείται στα Τμήματα αυτά με κριτήριο το συνολικό αριθμό των μορίων που συγκέντρωσε κάθε ενδιαφερόμενος στις πανελλαδικές εξετάσεις.»
    Αυτό ισχύει ΜΟΝΟ για τα τμήματα της Περιφέρειας Αττικής και Θεσσαλονίκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. τα εργαστηρια πως τα παρακολουθουμε χωρις να ξερουμε αν θα εγκριθει η μεταγραφη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γεια σας ανηκω στην κατηγορια των τριτεκνων και θελω να κανω μεταγραφη απο καρδιτσα στο αντιστοιχο τμημα της αθηνας! Οταν επισκεφτηκα το τει της καρδιτσας για να κανω την εγγραφη μου και ρωτησα στην γραμματεια αν μπορω να παρακολου8ω απο την αθηνα εκεινοι μου απαντησαν πως απο τις 4/10-10/10 πραγματοποιουνται οι εγγραφες στα εργαστηρια και πως πρεπει να παω να γραφτω αλλιως 8α υπαρξει προβλημα ακομη μου ειπαν πως πρεπει εγω να συνδιασω την μεταγραφη μου στην α8ηνα με την παρακολου8ηση των μαθηματων στην καρδιτσα! Δηλαδη εγω τωρα πρεπει να παω να γραφτω στα εργαστηρια της καρδιτσας και να τα παρακολου8ω μεχρι να βγει το αποτελεσμα της μεταγραφης? Και αν ναι οταν θα παρω πια μεταγραφη θα συνεχισω απο εκει που σταματησα στην καρδιτσα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γεια σας. Εχω ελληνικο απολυτηριο λυκειου κι εδωσα πανελληνιες κανονικα. Ωστοσο κατεθεσα μηχανογραφικο με την κατηγορια των αλλογενων. Ειμαι ορφανος απο τον ενα γονεα και η αδερφη μου σπουδαζει σε αλλη πολη. Θα ηθελα να ρωτησω αν εχω δικαιωμα μεταγραφης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γεια σας πετυχα φιλολογια Κομοτηνης η αδερφη μου σπουδαζει στα ιωαννινα στην πολη αυτη υπαρχει αντιστοιχο τμημα δικαιουμαι μεταγραφη.ευχαριστο εκ τον προτερον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ LINK ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Οτάν η/ο αδελφός/ή σπουδάζει σε άλλη πόλη δικαιούσαι μεταγραφή εφόσον υπάρχει αντίστοιχο τμήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Exw perasei stin kriti(iraklio) ala logw 3teknwn logika perno metagrafi sto tei pireia.. an pao stin kriti kai parakolou8isw ekei ta ma8imata meta apo ena mina an i metagrafi m egri8i erxomai a8ina kai parakolou8w kanonika ta ma8imata i 8a xasw to examino?? Exw akousei oti mporw na parakolou8is kai edw ta ma8imata kai meta na m kratisoun to ba8mo.. isxueii?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. εχω και εγω αδερφη που σπουδαζει σε αλλη πολη οπως ανεφερες δικαιουμαι μεταγραφη εφοσον υπαρχει αντιστοιχο τμημα σε αυτη την περιπτωση υπαρχει κανενας περιορισμος(οικονομικος,ποσοτικος)?Σε αυτη την περιπτωση την αιτηση την κανω ηλεκτρονικα?Σε παρακαλω χρειαζομαι απαντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Φοιτητές ή σπουδαστές µε αδελφό ή αδελφή που φοιτά σε τµήµα πανεπιστηµίου ή ΤΕΙ διαφορετικής πόλης της µόνιµης κατοικίας των γονέων, εφόσον ο µέσος όρος του συνολικού οικογενειακού εισοδήµατος των τριών τελευταίων οικονοµικών ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των σαράντα πέντε χιλιάδων ευρώ. Για τις µετεγγραφές σε τµήµατα των πανεπιστηµίων και ΤΕΙ της Αττικής και του Νοµού Θεσσαλονίκης το ποσοστό των µετεγγραφοµένων δεν επιτρέπεται να ξεπερνά το 4% επί του αριθµού των εισακτέων του τµήµατος υποδοχής. Για τα τµήµατα υποδοχής πανεπιστηµίων και ΤΕΙ που βρίσκονται εκτός των προαναφερόµενων περιοχών δεν τίθενται ποσοστιαίοι περιορισµοί ούτε περιορισµοί εισοδήµατος. Ειδικά για τις µετεγγραφές σε τµήµατα υποδοχής εκτός Αττικής και Νοµού Θεσσαλονίκης, επιτρέπεται χωρίς ποσοστιαίους περιορισµούς η µετεγγραφή και των δύο αδελφών σε αντίστοιχα τµήµατα άλλων πανεπιστηµίων ή ΤΕΙ. 5.Φοιτητής ή σπουδαστής τρίτεκνης οικογένειας δύναται να υποβάλει αίτηση µετεγγραφής µετά τη λήξη της προθεσµίας(4-20/10/2010) απευθείας στο τµήµα υποδοχής στην περίπτωση που το τρίτο τέκνο της οικογένειας γεννηθεί µετά τη λήξη της ανωτέρω προθεσµίας, υπό την προϋπόθεση ότι αυτός βρίσκεται στο α’ εξάµηνο σπουδών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Παρακαλώ δείτε μία τελευταία δημοσιεύση για το θέμα των μεταγραφών:

    http://peri-sxoleiou.blogspot.com/2010/10/410-2010.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. σας παρακαλω μπορει καποιος να μου πει αν γινεται να κανω αιτηση μεταγραφης ενω εχω μπει στην σχολη με το 10%?εχω ρωτησει ακομη και στο υπουργειο παιδειας αλλα σε οσα τηλεφωνα κι αν εχω παρει μου λενε οτι δεν ειναι υπευθυνοι γι αυτο το θεμα και δεν γνωριζουν.η γραμματεια των ιωαννινων οπου και περασα μου ειπε οτι δεν γινεται ενω η γραμματεια του απθ οπου και θελω να παω μου ειπε οτι γινεται.μπορει να με βοηθησει καποιος ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ σας παρακαλω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ακομη και με το 10% να εχεις περασει δικαιουσαι μεταγραφη. Το ξερω εκ πειρας γιατι το εκανα. Η εγκυκλιος για τις μεταγραφες ισχυει και σ'αυτη την κατηγορια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. σ'ευχαριστω παρα πολυ...να σαι καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ειμαι πολυτεκνοσ( 4 αδερφια) εχω περασει στν κερκυρα κ ο τοποσ μονιμης κατοικιας των γονεων μ ειναι η καστορια! αντιστοιχα τμηματα μ αυτο π περασα ειναι στν θεσσαλονικη κ στα ιωαννινα.. για μεταγραφη πρεπει οποσδηποτε να επιλεξω το πιο κοντινο στην καστορια( π ειναι τ γιαννενα) η μπορω να επιλεξω και τν θεσσαλονικη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. το link εχει δημοσιευθει...????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. NA RWTHSW??t ginetai telika me auto p rwthse h stella pio panw..oson afora ta ergasthria mexri na vgei h metagrafh??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. παιδια το λινκ που ειναι ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. exw perasei tei hlektrologias sth lamia.i monimh katoikia twn gonewn m einai sthn athina.o aderfos m einai se tei krhths sth sitia k menei se spiti p exoume ekei(den plhrwnei enoikio).thelw na parw metagrafh g tei ilektrologias sto irakleio kathws den iparxei antistoixo tmhma sth sitia.ginetai i metagrafh?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. an dn exw kanei mexri tis 15/9 hlektronikh etisi ginetai na kanw stin gramatia tou panepistimiou pou 9elw na paw twra?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ Γ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΤΕ ΒΓΑΙΝΟΥΝ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. me ti poso sinithws mpainoun gia oikonomikous logous o xamhloteros?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Καλησπέρα. εμενα ο πατερας μου ειναι στρατιωτικος και εχει παρει μεταθεση στην αθήνα. Και εχω την εξής ερώτηση : Εγώ μπορώ να πάρω μεταγραφή ? γιατί δεν γνωρίζω αν αυτό θεωρείτε ως μονιμη κατοικια. Και τι γίνεται σε αυτην την περίπτωση. Θα ήθελα την απαντηση σου. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. apo poia T.E.I. mporoyme na paroyme fetos metagrafh gia na pame sto tei hraklrioy plhroforikhs 3erei kns??? plz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΤΟ 2004 ΕΙΧΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΗΓΑ ΠΟΤΕ.ΙΣΧΥΕΙ ΑΚΟΜΑ ΛΕΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Γεια σας θα ηθελα να ρωτησω ποτε ακριβως μπορει καποιος να κανει την αιτηση για μετεγγραφη και αν πρωτα θα πρεπει να εχει γραφει στο τμημα της πολης που εχει πρωτοπερασει ή μπορει αυτο να γινει και χωρις να γραφει το ατομο στο Τμημα και να παει κατευθειαν στη σχολη που θα μετεγγραφει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. μήπως θα μπορούσατε να μου γράψετε όλα ακριβώς τα δικαιολογητικα που χρειάζονται για την μεταγραφή ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Εαν κανω αιτηση και παρω τη μεταγραφη μπορω να μην τη χρησιμοποιησω????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. μεταγραφη μπορω να παρω μονο στην πολη μου??περασα καλαματα..αν δεν παρω μεταγραφη για θεσσαλονικη που μενω υπαρχει περιπτωση να ερθω τουλαχιστον πιο κοντα??ας πουμε Λαρισα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. επισης με τα κριτηρια τι παιζει???μενω μ την μανα μου..οι γονεις μου ειναι χωρισμενοι κ εχω εναν μεγαλυτερο αδερφο που δεν σπουδαζει..εχω πιθανοτητες??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. χαίρετε!έχω περάσει στον βόλο στο τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών και θέλω να πάρω μεταγραφή στην θεσσαλονίκη. Όμως το αντίστοιχο τμήμα υπάρχει και στην ξάνθη η οποία βρίσκεται πιό κοντά στον τόπο που βρίσκεται η κατοικία μου. Παρόλα αυτά γίνεται να πάρω μεταγραφή στην θεσσαλονίκη; ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή