09 Οκτωβρίου 2010

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΓΡΑΦΕΣ

Πηγή esos.gr
Νέα διευκρινίστική εγκύκλιο (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ) εξέδωσε σήμερα το υπ. Παιδείας , η οποία ορίζει τα εξής:

 1.       Για τις μετεγγραφές των τέκνων πολυτέκνων οικογενειών εφαρμόζονται οι διατάξεις του ν. 860/1979 (Ά 2).
2.       Οι στοιχειοθετούντες δικαίωμα μετεγγραφής σε σχέση με τον αδελφό ή την αδελφή (περιπτώσεις 6 και 7 του κεφαλαίου Α) υποβάλλουν αίτηση μετεγγραφής ηλεκτρονικά μόνο στο πρώτο εξάμηνο και στις Γραμματείες των Τμημάτων υποδοχής στο τρίτο και πέμπτο εξάμηνο σπουδών. Ειδικά οι εισαχθέντες σε εαρινό εξάμηνο των Τ.Ε.Ι. δικαιούνται να υποβάλλουν αίτηση μετεγγραφής στο δεύτερο, τέταρτο και έκτο εξάμηνο σπουδών.


3.       Το εδάφιο 5 της παραγράφου 4 του κεφαλαίου Β αντικαθίσταται ως εξής: Αν υπάρχει ίσος μέσος όρος οικογενειακού εισοδήματος, για την αποφυγή της υπέρβασης λαμβάνεται υπόψη ο συνολικός αριθμός των μορίων που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι στις πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ στην περίπτωση που βρίσκονται στο τρίτο ή πέμπτο εξάμηνο σπουδών λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των μαθημάτων στα οποία εξετάστηκαν επιτυχώς στα δύο ή στα τέσσερα πρώτα εξάμηνα αντίστοιχα, αν και ο αριθμός των μαθημάτων στα οποία εξετάστηκαν επιτυχώς ταυτίζεται τότε λαμβάνεται υπόψη η συνολική βαθμολογία που έχουν πετύχει οι υποψήφιοι στο Τμήμα προέλευσης στα δύο ή στα τέσσερα πρώτα εξάμηνα.
4.       Στην παράγραφο 1 του κεφαλαίου Β (πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες χωρίς ποσοτικό περιορισμό) το τελευταίο εδάφιο απαλείφεται.
5.       Η παράγραφος 6 στις ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ του κεφαλαίου Β αντικαθίσταται ως εξής: «Σημειώνεται ότι όσοι ανήκουν στην κατηγορία της περ.1 του κεφαλαίου Β της παρούσης εγκυκλίου έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση μετεγγραφής και πέραν της προβλεπόμενης προθεσμίας (4-20/10), λόγω της έκδοσης των αποτελεσμάτων εισαγωγής τους σε μεταγενέστερο χρόνο. Οι αιτήσεις μετεγγραφής υποβάλλονται εντός εικοσαημέρου από την τελευταία ημερομηνία λήξης της εγγραφής τους στα Τμήματα εισαγωγής. Οι φοιτητές ή σπουδαστές, οι οποίοι στοιχειοθετούν δικαίωμα μετεγγραφής σε σχέση με τον αδελφό ή αδελφή τους που υπάγεται στην πρώτη κατηγορία του κεφαλαίου Β, δύνανται να υποβάλλουν αίτηση μετεγγραφής στις Γραμματείες των Τμημάτων υποδοχής εντός εικοσαημέρου από την τελευταία ημερομηνία λήξης της εγγραφής του φοιτητή ή σπουδαστή, ο οποίος εισήχθη σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 35 του ν. 3794/2009 (Ά 156)».

1 σχόλιο:

  1. ειμαστε τεσσερα παιδια με ηλικιες 34,32,24 και 23 αντιστοιχα.Εγω ειμαι ο τριτος .Οι πρωτοι 2 ειναι παντρεμενοι.Διαβαζοντας το ν.860/1979 ειδα οτι κατι λεει για ανηλικα αρρενα και εν διαζευξει θηλεα.Δικαιουμαι μετεγγραφη σαν τεκνο πολυτεκνου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή