19 Οκτωβρίου 2010

ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ

Εντός των ημερών ανακοινώνονται οι τελικές αλλαγές για τα πανεπιστήμια, τον Νοέμβριο μετατίθενται οι προτάσεις για το λύκειο.
Οπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας, εντός των προσεχών ημερών θα παρουσιαστεί επισήμως (και όχι αρμοδίως στους πρυτάνεις ενόψει της Συνόδου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί) το τελικό κείμενο της διαβούλευσης για το νέο νόμο-πλαίσιο.
Αντίθετα, θα καθυστερήσει η ανακοίνωση του σχεδίου για το νέο λύκειο. Μέσα στον Νοέμβριο τοποθέτησε η ίδια την ημερομηνία παρουσίασης, αποφεύγοντας ωστόσο να διευκρινίσει αν θα είναι πριν ή μετά τις εκλογές (που είναι και το πιθανότερο). «Μέχρι τότε, οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση είναι και άγονη και δημιουργεί προβλήματα χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος», τόνισε αρνούμενη να δώσει οποιαδήποτε απάντηση σε σχετικές ερωτήσεις.
Θέλοντας για ακόμη μία φορά να δείξει τις αποστάσεις της από τις προτάσεις μιας (εκ των τεσσάρων που έχουν αναλάβει τη μελέτη) επιτροπής διευθυντών λυκείων, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, ξεκαθάρισε: «Καμία συζήτηση δεν έχει νόημα επί διαρροών επιτροπών, ανωνύμων και φημών. Η συζήτηση για τα μαθήματα για το λύκειο, έτσι όπως έχουμε πει, θα ξεκινήσει όταν εγώ επίσημα θα καταθέσω το κείμενο διαβούλευσης εκεί που πρέπει». 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

1 σχόλιο:

  1. Έρχεται το τέλος... Τα παιδιά θα κάνουν 3 ώρες Αγγλικά, 3 Γυμναστική κι άλλες τόσες Λογοτεχνία και θα πηγαίνουν στο Πανεπιστήμιο όπου δεν απιτείται τίποτα από τα 3... Τυχαίο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή